Dismantling Regio Venlo Floriade 2012

De Floriade 2012 is een grote Wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland plaatsvindt. Van 5 april t/m 7 oktober 2012 wordt de zesde editie van de Floriade georganiseerd door Regio Venlo Floriade 2012 B.V. Er zullen ruim 100 binnenlandse en 40 buitenlandse deelnemers participeren binnen de gehele tentoonstelling en er worden meer dan twee miljoen bezoekers verwacht.

GreenPark, waar de Floriade tijdelijk gehuisvest zal zijn, is één van de eerste grote duurzame gebiedsontwikkelingsprojecten in Nederland dat geïnspireerd is door de Cradle to Cradle® (C2C®) filosofie. Dit houdt in dat alle activiteiten worden uitgevoerd volgens geformuleerde principes van duurzaamheid en dat alle bedrijven en organisaties die deelnemen aan de Floriade hieraan zoveel mogelijk moeten voldoen.

Deze studie onderzocht de volgende vraag: Hoe maken we de toegevoegde waarde van het Floriade-­‐‑terrein, de gebouwen die gerealiseerd worden en de diensten van het evenement inzichtelijk en meetbaar in een complex project als de Floriade en hoe verantwoorden we achteraf de keuzes die we maken?