Kigo – een C2C lespakket

In het Kigo project cradle to cradle heeft het CITAVERDE college een cradle to cradle lespakket ontwikkeld voor VMBO en MBO onderwijs ondersteund door onder andere het C2C ExpoLAB. Er is onder andere lesmateriaal, interactieve toets en animation movie ontwikkeld.

Op speciaal verzoek van CITAVERDE college heeft het C2C ExpoLAB een uitstapje gemaakt naar het onderwijs. CITAVERDE college verzorgt in Limburg groen onderwijs voor VMBO en MBO leerlingen en heeft vijf locaties verspreid over de provincie.

In 2011 is CITAVERDE college in samenwerking met diverse (onderwijs) partners een Kigo project rondom cradle to cradle gestart, dit project is begin 2015 afgerond. Enkele partners in dit project waren Van Houtum, Fontys Venlo, Has Limburg en het ontwikkelcentrum.

Kennisverspreiding en Innovatie Groen Onderwijs (Kigo) is een middel van het ministerie van economische zaken om groene onderwijsinstellingen de ondersteunen bij het opstellen en uitvoeren van een gezamenlijke innovatie agenda. Door een koppeling te maken met het bedrijfsleven wordt de laatste stand van zaken meegenomen in een Kigo project.