Van der Valk Venlo

Van der Valk Hotel Venlo is voornemens om de huidige vestiging deels te vernieuwen (toren) en nieuwbouw te realiseren. In totaal gaat het om circa 160 kamers. De nieuwe vestiging moet tevens een eyecatcher worden in zijn omgeving.

Gelegen in Venlo, gezien als C2C-hoofdstad van de wereld, wordt bekeken hoe de cradle to cradle uitgangspunten ook voor het Hotel van meerwaarde kunnen zijn. Dit sluit niet alleen aan op het beleid van de gemeente Venlo, maar kan tevens bijdragen aan de kwaliteit van het hotel, uitstraling en branding naar (toekomstige) gasten. De centrale vraag is: hoe kan het hotel meerwaarde creëren vanuit de C2C-uitgangspunten?

Duurzaam ondernemen is een belangrijke bedrijfsdoelstelling bij Van der Valk Hotel Venlo. Het beheersen van de milieubelasting speelt hierin een belangrijke rol. Het management en alle medewerkers zijn hiervoor verantwoordelijk. Van der Valk verwacht niet dat de gast tijdens het verblijf continu rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: de gasten zullen wellicht nog meer van hun verblijf genieten met het idee in hun achterhoofd dat ze op een milieuvriendelijke manier bezig zijn. Hotel Venlo ziet dit project als een C2C-pilotproject binnen van der Valk (bron: Dagblad de Limburger).