Workshop circulaire bouwproducten financieel waarderen

Datum: januari 17, 2019
Tijd: 12:00 am - 12:00 am
Locatie: TNO Zeist – Utrechtseweg 48, gebouw 1 – Zeist

Bent u leverancier van (circulaire) bouwproducten, maar is het realiseren van een circulair businessmodel een uitdaging omdat de berekening van de restwaarde van uw product lastig is? Of ontwikkelt u circulaire bouwprojecten, maar verdwijnt het duurzame voordeel omdat uw projecten gewoon ‘lineair’ afgeschreven worden? TNO en C2C ExpoLAB tonen tijdens de Workshop ‘Circulaire bouwproducten financieel waarderen’ op 17 januari hoe het anders kan.

Inzicht in restwaarde van bouwproducten
Restwaarde van circulaire bouwproducten wordt door verschillende belanghebbenden nauwelijks of zelfs helemaal niet meegerekend. Daardoor wordt de circulaire potentie van het product niet of onvoldoende gerealiseerd. Dat is zonde, daarom willen TNO en C2C ExpoLAB tonen tijdens de Week van de Circulaire Economie aantonen dat het anders moet kunnen. Tijdens onze workshop introduceren we de Residual Value Calculator (RVC).

Maak kennis met de Residual Value Calculator
Tijdens deze workshop nemen experts van TNO en C2C ExpoLAB u mee in de aanpak achter het prototype van de RVC en wat deze voor uw organisatie zou kunnen betekenen.

Deelnemen? Registreer nu!

Programma Workshop 17 januari 2019
10:00 uur
Ontvangst
10:15 uur
Inleiding door Bas van de Westerlo (C2C Lab) & Willemijn van der Werf (TNO): De aanleiding om samen te werken op het ontwikkelen van de restwaarde methodologie
10:45 uur
Hoe bereken je de restwaarde van hele bouwproducten door Sanne van Leeuwen (TNO) en Mohammed Chahim (TNO): de binnenwand als testcase
11:45 uur
Een voorbeeld uit de praktijk
12:15 uur
Afsluiting en hoe nu verder
12:30 uur
Lunch
13:00 uur
Einde programma