Building Holland Digital

Datum: oktober 28, 2020

Tijd: 13:45-14:45

Locatie: Online

BHdigital-Logo-V1@4x-1024×329

Onze collega Bas van de Westerlo is een van de sprekers op de cirkelstad sessies van Building Holland Digital 2020. Op woensdag 28 oktober is het thema circulair vastgoed en zal Bas presenteren over zijn ervaringen met stadskantoor Venlo.

Verbindingsfestival (online)

Datum: september 29, 2020

Locatie: Online

verbindingsfestival-drie-nieuwe-sprekers-bekend-voor-podium-gezonde-gebouwen_1_Kp4mZv

Het tweede Verbindingsfestival over de Slimme en Gezonde Stad, vindt plaats op 29 september 2020.

Gezondheid is anno 2020 een van de grootste maatschappelijke uitdagingen. Het welbevinden van medewerkers staat, mede vanwege de gezondheidscrisis, centraal. Een hogere arbeidsproductiviteit en lager ziekteverzuim vormen de heilige graal, maar hoe komen we tot dat resultaat en hoe tonen we het aan?

Michel Weijers is een van de drie sprekers, hij zal meer vertellen over de productiviteit en gezondheid in het stadskantoor Venlo.

Hout als bouwmateriaal in detail: C2C constructie en feel good-factor

Datum: maart 18, 2020

Samen met Accoya & Derix organiseert het Healthy Building Network een workshop over hout en gezond bouwen.

U kunt zich al aanmelden voor deze sessie in Mönchengladbach.

HBN verdiepings sessie Vouchers

Datum: maart 3, 2020

Locatie: Villa Flora, Venlo

Het Healthy Building Network, waar wij partner van zijn, organiseert op 3 maart een verdiepingssessie voor de innovatievouchers.

Ben u benieuwd of u er een kunt aanvragen, wilt u graag meer weten over de randvoorwaarde of bent u op zoek naar een partner? Meldt u dan nu aan voor deze sessie.

Building Holland

Datum: maart 25, 2020

Tijd: 10.00-18.00

Locatie: Amsterdam

Het C2C ExpoLAB is actief aanwezig op Building Holland op woensdag 25 maart, als onderdeel van de bijenkomst van Cirkelstad alsook als partner van het Healthy Building Network waar onze partners Desiree Driesenaar en andere presentaties zullen verzorgen.

Training circulair inkopen en bouwen

Datum: maart 24, 2020

Locatie: Utrecht

C2C ExpoLAB verzorgd namens Schulinck een training circulair inkopen en bouwen

Madaster training

Datum: februari 14, 2020

C2C ExpoLAB is aanwezig bij de Madaster training

Webinar uitleg business case tool voor gezonde en circulaire gebouwen

Datum: oktober 17, 2019

Tijd: 14.00-15.00

Locatie: Achter je eigen laptop

Omdat wij geloven in gezonde en circulaire gebouwen en zien dat dit ook financieel aantrekkelijk is, hebben wij voor het @Healthy Building Network | Euregio RMN een business case tool ontwikkeld in Excel die voor iedereen gratis toegankelijk is. Met dit model kan de financiële meerwaarde van #gezonde en #circulaire #gebouwen en #producten worden ontwikkeld. Je krijgt meteen inzicht in terugverdientijden en kasstromen van je circulaire en gezonde gebouw en of product ten opzichte van een traditioneel gebouw en of product.

Dit Webinar organiseren wij op donderdag 17 oktober om 14.00. Het is gratis toegankelijk voor iedereen, alleen inschrijven is noodzakelijk. In dit Webinar nemen @Willem Adriaanssen van @HEVO | Experts in huisvesting en vastgoed en
@Michel Weijers alle geïnteresseerde mee in dit model en wordt nader uitgelegd hoe je zelf dit model kunt gebruiken. Zodat je daarna zelf je business case van jou gezonde en circulaire gebouw / product kunt doorrekenen.

Heb jij affiniteit met financiën, en ben je niet vies van Excel? Wil je graag ook zelf aan de slag met het doorrekenen van #BusinessCases voor gezonde en circulaire gebouwen, maar ook voor producten? Dan raden we je aan om dit Webinar van ongeveer 1 uur te volgen. De excel is kosteloos te downloaden via: https://healthybuildingnetwork.com/
Inschrijven kan door een e-mailtje te sturen aan Eva Starmans (eva@c2cexpolab.eu)

CIRCULAIR BOUWEN? ZO PAK JE HET AAN!

Datum: september 27, 2019

Tijd: 13.00-17.00

Locatie: Venlo

Gemeente Venlo daagde bbn uit mee te denken over een 100% Cradle-to-Cradle gebouw. Nu, vijf jaar na oplevering van het nieuwe stadskantoor, zijn Cradle-to-Cradle en circulair bouwen dé trends in de bouwwereld.

Bij de bouw van het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo werd continu gezocht naar balans tussen duurzaamheid, milieueffect, innovatie, kwaliteit, kosten en snelheid. Het ontwerp bevat invloeden uit de biologische en de technische kringloop. Samen met de Technische Universiteit Twente is een onderbouwing gemaakt van het effect van de groene gevel op de luchtkwaliteit. Overleg met leveranciers van producten uit de biologische kringloop zorgde voor de beste betonsamenstelling.

Op 27 september vertelt Michel Weijers van C2C ExpoLAB, waar je als opdrachtgever op moet letten als je zo'n ambitieus project start.

Tom Claassen, betrokken als projectmanager bij bbn, gaat tijdens het bezoek dieper in op de praktische aanpak van een circulair of Cradle-to-Cradle bouwproces.

Seminar & Debat : De zin en onzin van materiaalpaspoorten!

Datum: oktober 4, 2019

Tijd: 09.00-14.00

Locatie: IcDuBo Rotterdam

bannerevent

Met andere partners van de C2C Bouwgroep organiseren wij het jaarlijkse event in IcDuBO, dit jaar over een thema wat vele van ons bezig houdt, namelijk: Materiaalpaspoorten.

Op vrijdag 4 oktober 2019 organiseert de Cradle to Cradle bouwgroep een uniek seminar & debat voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouw professionals. Deelnemers worden deze ochtend meegenomen in de wereld van de Materiaal Paspoorten en het circulair en gezond bouwen.